|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Şanlıurfa'da 2009 yılında 6 bin 676 dekarlık alanda toplam 2 milyon 658 bin 800 adet fidan dikildi. 2010 yılında 10 bin dekarlık alanda ağaçlandırma çalışması yapılacak.
Şanlıurfa Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "Şanlıurfa'nın orman varlığı 2009 yılı sonu itibariyle 225 bin 430 dekardır. Bu orman alanlarının 97 bin 470 dekarı Amenajman Planında Devlet Ormanı olarak bulunmaktadır. Geriye kalan 127 bin 960 dekarı ise ağaçlandırma ile tesis edilen orman alanını oluşturmaktadır. Ağaçlandırma ile tesis edilen 127 bin 960 dekarlık alanın 29 bin 940 dekarı 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca' 98 bin 200 dekarı ise Müdürlüğümüzce ağaçlandırılmıştır.
'Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı' dahilinde Bakanlığımızca 2009 yıllı ağaçlandırma için 2 bin dekar program verilmişken, Şanlıurfa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak programımızı altı katına çıkartarak 12 bin 500 dekar alanda ağaçlandırma çalışması gerçekleştirilmektedir. 2009 yıllında Karacadağ bölgesinde 220 bin 200 adet fidan ve meşe ile badem tohumu ekimi yapılmıştır. Ayrıca Birecik İlçesinde Karkamış baraj havzasında da 240 bin adet fidan ve badem tohumu ekimi yapılmıştır. 2009 yıllında özel ağaçlandırma programımız 2 bin 500 dekar iken yapılan tanıtımlarla 5 bin 426 dekar alanda toplam 216 bin 800 adet aşılı badem fidanı dikimi ile gelir getirici ağaçlandırma yapılmıştır. Şanlıurfa'da 2009 yıllında toplam 6 bin 676 dekarlık alanda toplam 2 Milyon 658 bin 800 adet fidan toprakla kavuşturulmuştur. Müdürlüğümüze bağlı Birecik Orman Fidanlığında 2009 yıllında 403 bin 700 adet fidan üretimi yapılmış ve talep eden tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlar ile halkımıza fidan verilmektedir. 2010 yıllı programımız 3 bin 500 dekar iken Bakanlığımızca verilen 10 bin dekarlık alanda ağaçlandırma çalışmamız olacaktır. Belediye Başkanlıklarımızla yol boyu ağaçlandırmaları için protokoller yapılmış olup boylu fidanlar Kurumumuzca temin verilmektedir. Sulama ve bakım ilgili Belediyeler tarafından yapılacaktır. Bu çalışmalar ile il ve ilçe giriş çıkışları yol boyu ağaçlandırması ile güzel bir görünüme kavuşmuş olacaklardır. Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında halkımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarınca verilecek bağışlarla Harran Üniversitesi Kampus alanında yeşil kuşak ağaçlandırma çalışması yapılabilecektir" denildi.
| » Yorumlar | Tüm Yorumlar |

|
|
|
|